Хъркането е огромен проблем, който се дължи на различни медицински състояния

Не е толкова лесно да спрете хъркането, тъй като не е нещо, което контролирате с волята си.

Но какви са лесните начини за намаляване на хъркането? Може би сте проверили във всички търсачки, опитвайки се да намерите отговор за това как да се оттървете от хъркането или поне как да го намалите!

Тук ще ви помогнем с някои стъпки, които могат да ви помогнат да спрете хъркането.

Едно действие, което може да се използва за намаляване или предотвратяване на хъркането е да се изчистят ноздрите. Изплакването или измиването на ноздрите с физиологичен разтвор може да помогне за премахването на запушването и да ви даде отговор на въпроса как да спрете хъркането.
Често промяната на позата по време на сън, както и леженето на една страна, а не по гърб, могат да ви помогнат да намалите хъркането. Избягвайте спането в една и съща позиция всеки ден.
Можете да използвате механични овлажнители за въздух за да поддържате оптимална влажност на въздуха в стаята в която спите. По този начин няма да вдишвате сух въздух, който да изсушава гърлото ви и да допринася за хъркането. Такъв тип машини се използват по целия свят и облекчават хъркането или поне намаляват интензивността му при много хора.
Необходимо е да се поддържа здравословно тегло, да се спазва диета. Така наднорменото тегло и вредните хранителни навици няма да са причина за появата на хъркане.
Ако горепосочените методи не са оказали влиание, то тогава е необходимо да се потърси медикаментозно решение на проблема. Тук се включва Асонор® спей за нос против хъркане.

Редовното впръскване на спрея вечер преди лягане ще облекчи или напълно ще премахне хъркането.

Ако се чудите какво можете да направите за да спрете хъркането опитайте Асонор® !