Какви са страничните ефекти свързани с хъркането

Хъркането е изключително необясним проблем, който засяга хората по целия свят. То причинява неудобство на вас и вашите близки, които спят в същата стая. Изпробвахте ли всички средства за борба с хъркането? Уморени ли сте от опитите да спите на една страна без да мърдате?

Хъркането се превръща в един безкраен порочен кръг, който безпокои хората. Но какви са нежеланите ефекти от хъркането и какви са неблагоприятните ефекти, които причинява?

Нека да разгледаме някои от проблемите свързани с хъркането в живота на един човек:

Преди да започнем да изброяваме някои от неблагоприятните ефекти трябва да споменем, че проблемите свързани с хъркането не бива да се пренебрегват. В момента, в който човек започне да хърка, трябва да се предприемат превантивни мерки. Тежкото хъркане може да представлява риск за здравето или предупредителен знак.

Сърдечен удар – тежкото хъркане води до стесняване на каротидните артерии с натрупване на плака, което може да причини блокиране на сърцето и удар. Особено опасно е, когато дишането ви спре между тежките хрипове.

Понижена сексуална функция – Хъркането може да доведе до намаляване на сексуалната активност. Този проблем не се дължи на здравословно състояние, което предизвиква хъркането. Всъщност, може да се дължи на триенето, причинено от хъркането.

Аритмии- Страничните ефекти на хъркането също могат да включват аритмии или неравномерно сърцебиенебиене / изпомпване на кръв от сърдечните мускули. Атриалната фибрилация е най-често срещана при хора със сънна апнея.

Гастроезофагеална рефлуксна болест – Един от най-големите проблеми на хъркането очевидно е гастроезофагиалната рефлексна болест, която кара храната, погълната от стомаха, да бъде изтеглена отново поради ненормалното отваряне и затваряне на хранопровода.

Фетални проблеми – Друг страничен ефект на хъркането е, че се отразява негативно на бременните жени. Може да причини проблеми за майката, както и да повлияе неблагоприятно върху неродения

Как Асонор®  помага?

Спрей за нос против хъркане

Асонор® е медициско изделие против хъркане под формата на спрей за нос, което помага да се намали апнеята при сън или дори да се премахне с редовна употреба. Той е с клинично доказана формула, която осигурява по-малко запушване на носния проход, което разрешава проблема с хъркането.

Малка доза Асонор® всяка нощ преди сън ще помогне да се гарантира, че проблемите с хъркането ще бъдат решени и проблемите, причинени от хъркането, могат да бъдат предотвратени или излекувани.

Видео за това как да използвате Асонор® спрей за нос